Run

Als kind leer je lopen en rennen. Dit is een natuurlijk proces wat niet wordt geleerd op school en wat je niet uit een boek leert. Een mens is gebouwd om te lopen en te rennen. Hardlopen, goed hardlopen, heeft niet alleen te maken met conditie, echter heeft ook te maken met een goede techniek. Hoe beweeg ik mijn armen? Hoe is mijn romphouding? Hoe en waar land ik met mijn voet?
Een goede looptechniek zorgt ervoor dat je efficiƫnt met je energie om gaat en voorkomt blessures. Hiermee ben je in staat om met veel plezier vooruitgang te boeken in je prestaties, oftewel Run Far For Fun.

FarRunning.nl besteedt veel aandacht aan Looptechniek tijdens de trainingen. Gerichte oefeningen om een optimale samenwerking te hebben tussen armen, romp en de benen. Denk hierbij aan oefeningen voor het voorkomen van storende rotatie van de romp, voor voldoende lichaamsspanning, voor een snelle schaarbeweging van de benen en voor een kort grondcontact.
Recreatieve lopers merken dat door training en aandacht voor een goede looptechniek de prestaties toenemen en blessures voorkomen worden. Zelfs topatleten zijn nooit uit geleerd, waarbij looptechniektraining altijd een onderdeel blijft vormen van hun trainingsprogramma.